top of page

HOOGSENSITIVITEIT 

pexels-cody-king-1208074_edited.jpg

​Voor wie is coaching rond hoogsensitiviteit een meerwaarde? ​​

 • Je hebt last van overprikkeling en lichamelijke klachten,

 • Je hebt een vermoeden bij jezelf van hoogsensitiviteit en je wilt er meer over weten,

 • Je bent graag in de natuur,

 • Je wilt weten hoe je met overprikkeling kan omgaan in je werk,

 • Je bent heel streng voor jezelf, 

 • Je wilt anderen altijd helpen,

 • Je weet hoe je kan omgaan met jezelf uit de boeken, maar in het dagelijkse leven lukt het jou niet,

 • Je hebt het gevoel dat mensen je niet kennen zoals je echt bent,

 • Je bent bereid om rond grenzen te werken met je lichaam en geest,

 • Je hebt contact met je huisarts die de medische zaken mee kan opvolgen,

 • Je bent bereid om te reflecteren over jezelf en een groeiproces aan te gaan.

Wat is hoogsensitiviteit?​
Hoogsensitiviteit is een persoonskenmerk. Het is eigen aan jou, je krijgt het met jouw genen mee.
Het is een persoonskenmerk dat zorgt voor een diepe verwerking van zowel positieve als negatieve ervaren gebeurtenissen.
Je zintuigen staat meer open dan bij anderen. Je kan andere, meestal creatievere, niet-vanzelfsprekende verbanden leggen tussen dingen. Deze vaardigheid is echt goud waard! Je beleeft dingen heel intens en je emoties zijn dus altijd heel fel aanwezig. Daardoor heb je meer rust, slaap en recuperatie nodig dan andere niet - hoogsensitieve mensen. Je hebt meer tijd nodig om dingen te kunnen plaatsen. (Check & pause-systeem). Veel mensen kunnen een "gevoelige" tijd hebben in een stressvolle periode, maar hoogsensitiviteit is anders en is er altijd al geweest, vanaf je kind-zijn.

Jammer genoeg kent hoogsensitiviteit niet altijd zo een positief verloop.
Hoogsensitieve mensen zijn door hun eigenschap en indien ze niet de juiste voorbeelden hebben gekregen, op sommige scharniermomenten in hun leven (baby, kindertijd, puberteit, ouder van een kind worden...) kwetsbaarder dan anderen. Kwetsbaarder om eigen grenzen te mogen en te kunnen stellen voor zichzelf en aan anderen, met langdurige overprikkeling en een enorm energieverlies tot gevolg. Ze hebben moeite met afwijzing. Veel diepgaander zijn de mentale kwetsuren en aanslepende lichamelijke klachten. Begeleiding door een psycholoog is hier zeker te overwegen. Er zijn ook talrijke, alternatieve, helende begeleidingen, mijn aanraden is om voorzichtig en kritisch te zijn en het te overwegen wanneer je goed weet waar jouw pijnpunten liggen.

Wat doe ik samen met jou?
Ik bekijk en oefen samen met jou hoe je overprikkeling naar jouw hand kunt zetten en tot een minimum kunt beperken, dit meestal op een lichamelijke manier.
Veel hoogsensitieve mensen hebben een sterke intuïtie (innerlijk kompas) en als ze deze verder ruimte geven en kunnen ontwikkelen, zijn deze gelukkige mensen die ongewoon sterk en rijp in hun leven en werk staan.
Het is dit innerlijk kompas, kiezen voor jezelf en je talenten, het bewustzijn van je mogelijkheden op privé en werkvlak (en die zijn er véél) waarin ik als coach jou kan begeleiden. Een groter tegengewicht tegen overprikkeling, samen met gezond leven en in de natuur zijn, bestaat er gewoon niet!
 

Wat kost het?​
65€ Kennismakingsgesprek 1u 
85€ Coachingsessie 1u 20min

De kwaliteit ligt hoog in mijn coachings en de focus helemaal bij jou, ik neem mijn tijd om goed af te ronden, vandaar de speling in tijd in de sessies.

Duur begeleidingstraject : op maat

Algemene voorwaarden annulering
Graag annulering of verwittiging van verplaatsing van afspraak, tenminste 24u op voorhand.
Niet altijd vanzelfsprekend bij overprikkeling, maar toch vraag ik om deze regel te respecteren om mijn energie en die van jou te sparen én op tijd jouw grenzen aan te geven. Zo kan ik ook nog iemand anders zetten op jouw plaats. 
 
Bij annulering of verwittiging minder dan 24u op voorhand, wordt de sessie in rekening gebracht.

 

bottom of page