WIE BEN IK?

VDM_0621_CloseUp_Annelies-5.jpg

Opleidingen 

  • Masterclass in systemisch werk, Systo, Hasselt

  • Creatief Agogisch Coach, 2-jarige opleiding- Balans, CVO Sociaal en Pedagogisch werk (VSPW), Gent  

  • Functie Trajectbegeleider GTB, VDAB Werkwinkel Asse en Halle

  • Stress-en burn-out coach, Dokter Luc Swinnen, Stress Management Consultant, Different

  • Stress- en burn-out cursus, Dokter Eric Boydens, Doctors4Doctors

  • Stress- en burn-out facilitator - Balans, CVO Sociaal en Pedagogisch Werk (VSPW), Gent

  • HSP voor professionals - Postacademische opleiding, Huis van veerkracht, Prof. Elke Van Hoof

  • Bachelor in de Vroedkunde/verpleegkunde opleiding KHL, Leuven

  • Kandidaturen Pedagogische Wetenschappen opleiding KUL, Leuven (vakken psychopathologie, psychodiagnostiek, ontwikkelingspsychologie ...)    

 

Professionaliteit en kwaliteit

Bestuurslid - Beroepsvereniging voor Erkende Stress en Burn-outcoaches - België (VESB) 

- Organiseren van studie-dagen VESB/zorg voor kwaliteit van de coaches

- Als lid verbind ik mij aan een deontologische code qua scholing en intervisie,

alsook een doorverwijsbeleid naar artsen, psychologen en andere hulpverleners.

Lid van HSP Vlaanderen en HSP professional

Een ervaringsgerichte en wetenschappelijke kijk op hoogsensitiviteit.

Lid van door de VDAB Erkend Loopbaancentrum Wijs Werken

Ik verbind mij aan een deontologische code qua scholing en intervisie met de collega's van het loopbaancentrum Wijs Werken waarin VDAB audits uitvoert om de kwaliteit te garanderen.

Werkervaringen 

Diverse en grondige kennis van mensenprofielen door ruime werkervaring

in de gezondheidssector (ziekenhuis, mensen met een beperking),

in de onderwijssector (BuSo, CLB), 

in de jobsector (Trajectbegeleider GTB/VDAB)

Werkvormen

De werkvormen zijn gebaseerd op inzichten van wetenschappelijke, psychologische en coachende theoretische kaders. (The Big five model, hartcoherentie, de combinatie van ACT en RET, MBCT, MBCL, neurobiologische inzichten, geweldloos communiceren, kernkwadranten van Ofman, inhoudslagen van Dilts, talentencoaching Luk De Wulf, NLP, natuurcoaching, systemisch coachen).

Deze theoretische kaders worden gebruikt en vermengd met lichaamsgericht werken : het lichaam in lichte beweging brengen in de natuur (wandelen/yoga/nervus vagus training) om rust te geven, opgedane inzichten lichamelijk te laten zakken en ze te bestendigen. 

Mijn verhaal

Ik ben Annelies, de drijvende kracht achter CoachingUP. Ik ben eveneens echtgenote en mama van 2 kinderen. De rode draad doorheen mijn  leven is mijn enorme passie voor het kijken naar mensen, wie ze echt zijn en wat  voor mogelijkheden ze in zich hebben

Het coachen van mensen is voor mij dan echt een professioneel vak. Een vak dat professionele kennis vereist én ook levenservaring. De kunde van het coachen ligt erin dat je als coach een open houding hebt en dat je je kan afstemmen op de persoon voor jou. Alles kan en mag gezegd worden, op eigen tempo.

Groeien en jezelf ontwikkelen is leerrijk, boeiend, onzeker, pijnlijk, hard, rauw, ontroerend en mooi tegelijk. Dit is geen zin uit de boekjes, maar recht vanuit mijn leven van alledag, mijn persoonlijke ervaringen en mijn persoonlijke ontwikkeling beschreven.

De natuur en beweging hebben me geïnspireerd om mijn proces van groeien op gang te krijgen. 

Waarom groeien? Zonder (persoonlijk) groeiproces, is er simpelweg geen leven in de brouwerij, is er geen energie, lijkt alles geautomatiseerd en blijven we vastzitten in de patronen die we kennen maar totaal niet meer efficiënt zijn voor ons. Je ervaart gevoelens van futloosheid en leegte, je MOET van alle dingen doen van jezelf of van anderen en je hebt gedachten van "Is het dit nu?".

Dit proces ken ik goed, omdat ik zelf ook vanuit mijn persoonskenmerk hoogsensitiviteit andere, soms niet vanzelfsprekende keuzes maakte en nog maak.

Om bewust te worden van een groeibeweging, ze te erkennen en hiernaar te handelen, is een stevig proces nodig waar ik jou kan begeleiden in de mist die je misschien nu letterlijk ervaart. 

Ik wil jou uitnodigen, motiveren en inspireren om, vanuit het motto "Stilstaan is  vooruitgaan", goed aan te voelen welke richting je verder uit wil, ook al is er een  moeilijke periode. Om gesteund door mij, als coach en door anderen, te durven nieuwe  keuzes te maken!